2020

  • Skyddskommittén – Ny kostnadsfri skrift från Prevent

    Vad är en skyddskommitté, och vilken roll spelar den i arbetsmiljöarbetet? Prevents nya kostnadsfria e-bok riktar sig till dig som är chef, skyddsombud eller som på annat sätt arbetar med arbetsmiljö inom elbranschen.

  • Bli medlem – Just nu 2 månader för 200 kr!

    Just nu är det avtalsrörelse! Desto fler vi är ju bättre avtal kan vi förhandla fram. Passa på att bli medlem idag så stärker du inte bara vår förhandlingskraft, utan du betalar dessutom bara 200 kr för de 2 första månaderna.

  • Elektrikerna har idag växlat krav på Thyssenavtalet

    Idag växlade Elektrikerna och vår motpart Teknikarbetsgivarna avtalskrav för Thyssenavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, kortare arbetsvecka och större fokus på kompetens- och säkerhetsutbildning.

  • Vinnare i ackordstävlingen

    Vi gratulerar ackordslaget från Assemblin EL i Umeå som är januari månads vinnare i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

  • Elektrikerna har nu tecknat kollektivavtal med Svea Renewable Solar AB

    Idag tecknade förbundet kollektivavtal med Svea Renewable Solar AB, därmed återtas alla stridsåtgärder.

  • Nu har vi gått igenom kraven för Kraftverksavtalet

    Nu har vi haft en inledande träff med EnergiFöretagens Arbetsgivareförening (EFA) där vi har gått igenom varandras krav för Kraftverksavtalet för att fullt förstå vad kraven innebär.

  • Elektrikerna har idag växlat krav på Kraftverksavtalet

    Idag växlade Elektrikerna och vår motpart EnergiFöretagens Arbetsgivareförening (EFA) avtalskrav för Kraftverksavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, stärkt arbetsmiljö – ingen ska dö på jobbet och kompetensutveckling.

  • Elektrikerna har idag växlat krav på Larm- och Säkerhetsavtalet

    Idag växlade Elektrikerna och vår motpart STANLEY Security Sverige AB avtalskrav för Larm- och Säkerhetsavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, högre pension och kortare arbetsvecka.

  • Elektrikerna varslar Svea Renewable Solar AB om arbetsnedläggelse och blockad

    Elektrikerförbundet har sedan den 2 april 2019 fört diskussioner och genomfört förhandling enligt Medbestämmandelagen med Svea Renewable Solar AB för att träffa kollektivavtal. Med anledning av att företaget vid förhandlingar vägrat teckna kollektiva...

  • Rapport från Forum Jämställdhet: ”Sverige är väl ett jämställt land?”

    I år anordnades Forum Jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens, i Jönköping. Med brandtal, seminarier och metodverkstäder inspirerades deltagarna i hur vi ska nå målet för Agenda 2030, det vill säga FN:s globala agenda för hållbar u...