Fotograf: Anna ledin Wirén

Nyheter från Elektrikerna

Här visas de senaste nyheterna från Elektrikerförbundet. Du kan läsa vad som är aktuellt från facket och nyheter och förändringar som kan vara bra att ha koll på.

  • Elektrikerna söker en vikarierande regionchef inom Region Mitt

    För ett vikariat söker Elektrikerna en regionchef som kommer leda och fördela arbetet inom Region Mitt, med placering i Solna. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och är bra på att ta initiativ, har problemlösningsförmåga och kan skapa struktur.

  • Sommarhälsning från Elektrikernas ordförande

    Nu när sommaren har anlänt vill Elektrikernas ordförande, Urban Pettersson, vill ta tillfället i akt att önska alla medlemmar en trevlig sommar.

  • Juni månads vinnare i ackordstävlingen

    I juni månad har tre vinnare i Elektrikernas pågående ackordstävling utsetts. Vi gratulerar de vinnande ackordslagen, som den här gången kommer från Piteå, Luleå och Göteborg.

  • Elektrikerna polisanmäler Tesla

    Nu polisanmäler Elektrikerna TM Sweden (Tesla) för brott mot elsäkerhetslagen. Trots att det finns indikationer på att Tesla utför elinstallationsarbeten i Sverige har företaget inte registrerat sig hos Elsäkerhets...

  • Holmqvist Elektriska och Elektrikerna är överens – Varslet dras tillbaka

    Holmqvist Elektriska och Elektrikerna har kommit överens. Förbundet drar därmed tillbaka varslade sympatiåtgärder från den 31 maj 2024.

  • Centrala representantskapet 2024

    Idag, måndagen den 10 juni, ägde 2024 års Centrala Representantskap rum i Stockholm. Det centrala representantskapet är Elektrikernas demokratiska årsmöte, där valda ombud bland annat fattar beslut och rösta...

  • Elektrikerna fortsätter att backa IF Metall – nya sympatiåtgärder

    Elektrikerna varslar om ytterligare sympatiåtgärder till stöd för IF Metall, för att få Tesla att teckna kollektivavtal i Sverige. Sympatiåtgärden träder i kraft den 13 juni 2024 klockan 05:00 och innef...

  • Elektrikernas a-kassa kallar till föreningsstämma

    Den 28 maj klockan 13:30 har Elektrikernas a-kassa föreningsstämma. Föreningsstämman är a-kassans högsta beslutande organ.

  • LO-kongressen 2024: ny ledning och beslut om kortare arbetstid

    På fredagen den 17 maj inleddes den 30:e LO-kongressen i Stockholm. På dagordningen stod bland annat att välja en ny ledning för LO och att fatta beslut om 280 motioner. Under kongressen deltog sju representanter från Elektrikerna, och man har bland

  • En elektriker invald i LO:s ledning

    Idag valdes Louise Olsson till förste vice ordförande på LO:s kongress. Det är första gången i LO:s 126-åriga historia som en elektriker blir invald i LO:s ledning.

Uppdaterad: