Elektrikerna söker en vikarierande regionchef inom Region Mitt

Är du fackförbundet Elektrikernas nya regionchef? För ett vikariat söker vi nu en regionchef som kommer leda och fördela arbetet inom Region Mitt, med placering i Solna. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och är bra på att ta initiativ, har problemlösningsförmåga och kan skapa struktur.

Publicerad:

Elektrikerna utlyser härmed ett vikariat som regionchef för Region Mitt med placering i Solna, Stockholm. Vikariatet är på heltid och beräknas påbörjas den 1 september 2024, eller enligt överenskommelse, och pågår i två år fram till den 1 september 2026.

Om Elektrikerna och Region Mitt

Elektrikerna är facket för alla som jobbar inom elbranschen. Elektrikerna är medlem i LO och delar arbetarrörelsens värderingar. Vårt mål är att skapa bästa möjliga villkor i arbetslivet och bygga ett mer rättvist, demokratiskt och jämställt samhälle.

Region Mitt har ett upptagningsområde som inkluderar länen Stockholm, Gotland, Uppsala, Sörmlands, Östergötland, Västmanland, Örebro och Värmland. Det finns 13 ombudsmän som är placerade runt omkring i upptagningsområdet och området är uppdelat i fyra avdelningar.

Regionchefens uppdrag

Regionchefen leder och fördelar arbetet inom sitt geografiska upptagningsområde. Regionchefen arbetsleder ombudsmännen och anställda inom regionen, och samordnar verksamheten.

Regionchefen ansvarar för att regionens verksamhet utförs enligt plan och har budgetansvar för området och följer upp avdelningarnas verksamhet kontinuerligt under året. Vidare så samverkar regionchefen med förbundets andra regionchefer och samordnar vid behov resurser och verksamhet. Regionchefen har ett nära samarbete med Medlemscenter, Administrativt center och Förbundskontoret.

Dagliga arbetsuppgifter

  • Arbetsledning av anställda ombudsmän i regionen.
  • Planera, leda och följa upp verksamheten i regionen utifrån verksamhetsplan och budget.
  • Ge anställda förutsättningar, tydliga krav, stöd samt utvärdera och ge återkoppling så att krav och förväntningar är tydliga.
  • Hantera löpande frågor såsom ledighet, semesterplanering och attest av löneunderlag.
  • Vid behov företräda arbetsgivaren i lokal förhandling med anställd personal.
  • Genomföra personalmöten, utvecklingssamtal, avstämning och uppföljning enligt rutiner och policydokument.
  • Arbeta aktivt med att sprida information om vad som är på gång i organisationen.
  • Omvärldsbevakning inom sitt geografiska område för att organisationen ska kunna agera proaktivt.

Förväntningar

Som chef inom Elektrikerna förväntas att du tar ett särskilt ansvar för organisationen och dess verksamhet. Att vara chef innebär att vara ett föredöme, både socialt och inom yrkesutövningen. Det är viktigt att ha ett ledarskap som kan anpassas utifrån situationen och vilka behov som finns.

Alla medarbetare förväntas aktivt bidra till att Elektrikerna upplevs vara en professionell och framtidsinriktad organisation. Vi representerar våra medlemmar och arbetar alltid med deras bästa i åtanke. Som medarbetare förväntas du delta aktivt i organisationens utvecklingsarbete och bidra till ett gott arbetsklimat för dina kollegor. Som medarbetare är du inläst på organisationens mål och styrdokument och agerar i enlighet med dessa.

Önskvärda kompetenser

  • Erfarenhet av ledarskap.
  • Förhandlingsvana och goda kunskaper i kollektivavtal och arbetsmarknadslagar. 
  • Social kompetens, god initiativförmåga och kan skapa struktur.  
  • Erfarenhet av rådgivning.  
  • Problemlösningsförmåga. 
  • Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. 
  • God datorvana samt kunna hantera Microsoftpaketet. 

 
Meriterande

  • Arbetat som ombudsman inom fackföreningsrörelsen.
  • God kännedom om Elektrikerna.
  • Erfarenhet av personalansvar.

Övrigt

En anställning hos Elektrikerna förutsätter att man delar arbetsrörelsens värderingar. Arbetstiden är oreglerad och lön och anställningsvillkor regleras enligt gällande kollektivavtal.

Kontoret är vår huvudsakliga arbetsplats, men det finns också möjligheter till flexibilitet och att till viss del arbeta på distans när verksamheten tillåter.

Elektrikerna arbetar för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Ansökan

Ytterligare information om tjänsten lämnas av tillförordnad kanslichef Tuva Lund på 010-434 05 25 eller tuva.lund@sef.se.

Facklig kontaktperson är Jens Hansson, som går att nå på 010-434 05 68 eller jens.hansson@sef.se.

Ansökan med personligt brev och CV sänder du till tuva.lund@sef.se senast den 7 augusti 2024.              

 

Uppdaterad: