Hur påverkas elektrikeryrket av omvärldsförändringar fram till 2030? Och vad ska vi som fackförbund göra åt det?

Hur elektrikeryrket påverkas av omvärldsförändringar och hur vi som fackförbund ska kunna ta vara på de utmaningar det för med sig, ska vi diskutera under våren. Vi träffas då i olika grupperingar för att spana trender, formulera framtidsscenarios och hitta innovativa lösningar på framtida yrkesutmaningar. Vill du vara med?

Publicerad:

En studie från Energimyndigheten (feb 2020) visar att den svenska elanvändningen förväntas öka kraftigt – från 16 till 23 TWH – de närmsta tio åren. Trender som digitalisering, automatisering och omställning till hållbara energisystem, ökar elektrifieringen av samhället. Men med omvärldsförändringarna följer också utmaningar. Vem ska installera och underhålla all ny el och vilka kunskapskrav ställs på elektrikeryrket i framtiden?

Vi söker nu dig som är medlem i Elektrikerna och som kan tänka dig att ställa upp på ett antal digitala träffar tillsammans med andra från elbranschen för att spana trender, formulera framtidsscenarios och hitta innovativa lösningar på framtida yrkesutmaningar. Vill du vara med? Skicka då ett mejl till postbox.fk@sef.se och döp det till "Intresseanmälan Elektriker 2030".

Vi behöver ytterligare 6 medlemmar som vill vara med. Om vi får in många intresseanmälningar kommer vi göra ett urval så att vi får så bra spridning på deltagarna som möjligt. Vi vill gärna att deltagarna exempelvis bor i olika delar av landet, är olika gamla och jobbar på olika stora arbetsplatser med mera.

Uppdaterad: