2018

  • Svenska Elektrikerförbundet startar visselblåsartjänst

    Svenska Elektrikerförbundet är en demokratisk organisation. Vi vill att demokratin ska genomsyra hela vår organisation på alla nivåer. Vi står för öppenhet och en vilja att rätta till missförhållanden om sådana uppstår. Alla ska kunna framföra sin ås...

  • Lågt lönemärke gynnar högavlönade

    Förbunden inom 6F – Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko – presenterar idag 10 april sin första rapport ur lönebildningsprojektet "Lönebildning för jämlikhet". 

  • Vinnare i Ackordstävlingen

    Förbundet utser två stycken tävlande ackordslag som vinnare för februari och mars 2018. Vi gratulerar ackordslaget från Bravida i Varberg och ackordslaget från Bravida i Östersund.

  • Ingen strejk i Norge - parterna är överens

    Under söndagen den 8 april kom parterna i Norge överens om ett nytt avtal med löner och arbetsvillkor för Norges elektriker. Det blir därmed ingen strejk. 

  • Jobbar du som elektriker i Norge?

    Den 8 april kan det bryta ut strejk för elektriker i Norge om parterna inte kommer överens innan dess. Jobbar du som elektriker i Norge? Kontakta oss om din arbetsplats är uttagen i strejken!

  • Dags för lokala löneförhandlingar med jämställda och rättvisa löner i fokus

    Sedan 80-talet har vi haft individuella löner i avtalet. Frågan om individuella löner har alltid varit en het fråga i förbundet. En del tycker det är bra andra är emot. Det är en annan fråga. Nu handlar det om att genomföra lönerevisionerna på ett så...

  • Ny rapport från Elektrikerförbundet om en avreglerad arbetsmarknad - Vem får betala priset?

    Det skulle bli valfrihet, men det blev fyra storföretag.Det skulle bli billigare, men blev högre vinster.Det skulle bli effektivare, men det blev farligare.

  • Elektrikerna - första LO-förbund som inleder samarbete med Yrkesdörren för att underlätta integration av nyanlända

    Vi i fackförbundet Elektrikerna är glada över vårt samarbete med Yrkesdörren. Vi är övertygade om att nyckeln till en framgångsrik integration går genom ett jobb. 

  • En avreglerad elmarknad: Vem får betala priset?

    Hur håller vi igång strömförsörjningen till flygplatser, sjukhus och viktiga datasystem? Innan avregleringen var det enklare att svara på. Idag finns ansvar outsourcat i långa entreprenörskedjor. Säkerhet på arbetsplatsen, elsäkerhet och samhällets m...

  • Nu startar valrörelsen

    Pressmeddelande 2018-02-01 Den första februari samlades 100 medlemmar i Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko för att sparka igång den fackliga valrörelsen på. Målet är 100.000 samtal mellan medlemmar, vi prioriterar därför arbetsplats...