Nu startar avtalsrörelsen 2017

Det är dags att börja förhandla om nya kollektivavtal. På tisdag växlar vi krav på Kraftverk- och på torsdag på Installationsavtalet.

Publicerad:

De senaste månaderna har vi jobbat med att gå igenom motioner som kommit in från medlemmar. Detta har förhandlingsdelegationerna därefter jobbat med och kommit fram till ett antal krav till arbetsgivareorganisationerna som vi nu ska börja förhandla med.

Imorgon växlar vi dessa krav med EnergiFöretagens Arbetsgivareförening (EFA) på Kraftverksavtalet. Vi får även tillbaka krav från dem som vi under onsdagen kommer att kommentera. Under eftermiddagen kommer vi också träffa EFA för att gå igenom våra och deras krav grundligare.

Nu på torsdag den 16 februari växlar vi krav på vårt största avtalsområde, Installationsavtalet. Motkraven som vi får från arbetsgivarorganisationen, Elektriska InstallatörsOrganisationen (EIO) kommer vi sedan under eftermiddagen att dela och kommentera.

Vi avslutar sedan veckan med att under fredagen träffa delegationerna (som består av representanter från hela landet) för både Kraftverksavtalet och Installationsavtalet för att börja titta noggrannare på motpartens krav.

Uppdaterad: