Möte på ett bygge i Östersund.

Många möten om Avtalsrörelsen

Elektrikerförbundet är ute och berättar om våra och motpartens krav i avtalsrörelsen och besöker arbetsplatser över hela Sverige. 

Publicerad:

Information om avtalsrörelsen när montörsklubben höll årsmöte

Elektrikerförbundet passade på att informera om avtalsrörelsen, när montörsklubben hos Lykil genomförde sitt årsmöte på ABF i Eskilstuna.
Medlemmarna gillade våra krav om att förbättra tjänstepensionen och möjliggöra omvandling av semestertillägg till extra semesterdagar.

Informationsmöte för medlemmar hos Lykil i Eskilstuna.

Dialog om ackord och avtalsrörelsen i Östersund

Tomas Jansson från förbundskontoret besökte medlemmar på Johnsons El i Östersund över fikarasten och samtalade om ackord samt kommande avtalsrörelse.

Personer på bilden: Uppe till vänster: Tomas Jansson. Uppe till Höger: Firouz Ahmandi. Nere till vänster: Andreas Renström. Nere till höger: Yngve Eriksson.

El-ettan informerade vid Elektro Nords årsmöte i Årsta

Elektro Nord hade under måndag eftermiddag årsmöte på Folkets Hus i Årsta. Inbjudna från El-ettan var Michael Clysén och Claes Thim som informerade om avtalsrörelsen. EIOs förslag om snittarbetstid och försämrat anställningsskydd var något som inte var populärt.

Det blev också mycket tal om arbetsmiljö och problematiken med kvarts. Det valdes även in ett nytt skyddsombud på firman.

Årsmöte hos Elektro Nord i Årsta.

Mat och avtalsprat i Östersund

Tomas Jansson från förbundskontoret mötte sex medlemmar från Östersund över en bit mat och pratade avtalsrörelse och vikten av ackord både ur ett medlemsperspektiv samt ett företagsperspektiv. Tomas gick även in på frågor om avsättning till en pension som går att leva på, möjligheten att omvandla t.ex. semesterersättningen till ledig tid istället som SEF anser vara en bra möjlighet för medlemmarna att kunna utnyttja, en kompetensutveckling som skapar möjligheter att växa istället för bara måste utbildningar samt motparten EIOs avtalsbud om flexibel arbetstid på mellan fyra veckor upp till sex månader där arbetsgivaren ska kunna lägga ut olika arbetstid i veckan utifrån företagets åtaganden istället för dagens 40 tim i veckan. Ett inte allt för populärt bud från motparten ansåg medlemmarna.

Mat och prat om avtalsrörelse.

Förbundsordföranden samtalade med medlemmar om avtalsrörelsen  

Förbundsordförande Jonas Wallin på arbetsplatsbesök.

Information om avtalsrörelsen hos Elektra Edsbyns montörsklubb 

Jan Källgren och Lars Jansson från Region Mitt och Mikael Karlsson från förbundsstyrelsen var inbjudna till Elektra Edsbyns montörsklubb för att informera om Verksamhetskrets 21 samt om avtalsrörelsen 2017. Elektra i Edsbyn har verksamhet på både Installation och kraftverksområdet. Mötet tyckte vissa krav från arbetsgivarhåll var konstiga och ogenomförbara med det vill mötet att förbundet med kraft motverkar arbetsgivarkravens genomförande.

Elektra Edsbyns montörsklubb.

Uppdaterad: