Information om förhandlingarna på Sector Alarm

Parterna (Elektrikerna och Almega) och företaget har efter årsskiftet övergått till att förhandla om ett företagsavtal bara för Sector Alarm Service AB. Processen går framåt och därav förlängs pågående kollektivavtal fram till den 31 mars, 2017.

Publicerad:

De viktiga frågorna om ordinarie arbetstid och arbetstidens förläggning är svåra att lösa. Även hur en ny lönemodell ska kunna fungera med betalning från första intjänade krona på merförsäljning samt hur teknikern ska få betalt för enheter som företaget bjuder på till sina kunder och teknikern får montera.

Dagliga resor och hur det ska ersättas samt resor och boende på annan ort är också frågor som inte hittat lösning ännu. Var arbetstagaren tillhör för driftsenhet är också oklart i dagsläget för företaget. Förslag från medlemmar om att kunna få arbetstidsförkortningstimmar och en bättre pension diskuteras också.

Utöver detta har kollektivavtalsregler som normalt finns på svensk arbetsmarknad förhandlats fram, såsom hur avdrag på lön vid sjukdom ska gå till med bonus och lön, beräkning av semesterersättning, regler om hur kontroll och bevakningssystem över anställda får gå till samt regler om förskjuten arbetstid, restid, dygns- och nattvila samt veckovila. Även övertid- och ob-ersättningar och rätten till viss ledighet via permission och tjänstledighet samt arbetstagarens pension och försäkringar.

Förhandlingarna fortsätter nästa vecka fram till den 31 mars.

Uppdaterad: