Thomas Jonsson och Jonas Fingal (Assemblin) med Mikael Gustafsson (VK 26)

Fotograf: Arne Forsberg

Den goda byggarbetsplatsen

Efter att ha varit ute och besökt arbetsplatser kan vi till vår glädje konstatera att om viljan finns så kan man nå långt när det gäller att ha en bra arbetsmiljö.

Publicerad:

Mikael Gustafsson och Arne Forsberg från Verksamhetskrets 26 gjorde ett arbetsplatsbesök i Barnarp, en mil söder om Jönköping. Som på många andra orter i landet så pågår där byggande av lägenheter.

På arbetsplatsen träffade vi två elektriker, Thomas Jonsson och Jonas Fingal från Assemblin. De visade oss runt på bygget och vi kunde konstatera att en renare byggarbetsplats är sällan man får uppleva. Exempel på smarta lösningar är att byggströmmen till lägenheterna matas från byggcentralen i rör i väggarna och på så sätt slippa sladdar på golvet vilket gör att det blir lättstädat. De informerade även om att dammsugning av golven sker regelbundet.

Rent och snyggt!

Fotograf: Arne Forsberg

Stämningen mellan yrkesgrupperna är god enligt dem vi träffade. NCC som är huvudentreprenör får ta på sig äran att de har kommit så långt arbetsmiljömässigt. Och efter allt snusk man har sett så är det skönt att se så välstädade bodar!

Text och foto: Arne Forsberg

Uppdaterad: