Besök hos Caverion, Hotell Skansen

Fotograf: Anna Ledin Wirén

Avtalsinformation på våra arbetsplatser

Vi fortsätter att besöka arbetsplatser och diskutera avtalsrörelsen. Efter många arbetsplatsbesök kan det konstateras att mer pension och mer ledig tid är heta frågor för våra medlemmar.

Publicerad:

Möte med medlemmar från Grebo El och Malmen El

Medlemmar från Grebo El och Malmen El diskuterade avtalskrav med Elektrikerförbundet på City Gross fik i Linköping. De gillade förbudets krav om förbättrad avtalspension och möjlighet att växla in semestertillägget mot fler lediga dagar.

Grebo El och Malmen El

 

Besök på K4 El

Henrik Hedman och Fredric Lundahl informerade de fem montörerna på plats om avtalsrörelsen.

Besök på K4 El

 

Arbetsplatsbesök i Sveg

Fikamöte med Bravida montörer vid om- och tillbyggnad av pelletstillverkning vid Härjeåns Energi.

Resor, arbetsmiljö och avtalsförhandlingarna kom upp och ändrad veckoarbetstid till längre beräkningsperiod var inte intressant.

En reallöneökning samt mer ledig tid stod på önskelistan från medlemmarna.

Fikamöte med Bravida montörer

 

Avtalsinfo på Berg Tingslags Elektriska årsmöte

I samband med Berg Tingslags Elektriska årsmöte så informerade Sven Höckert om de pågående avtalsförhandlingarna och medlemmarna konstaterade att det inte var några positiva avtalsförslag från arbetsgivarsidan även om man samtidigt konstaterade att i nuläget så trodde man inte att nuvarande arbetsgivare skulle använda sig av längre beräkningsperiod för veckoarbetstiden, lägre ingångslöner eller att förändringarna i restidsersättningarna men på sikt kan det få konekvenser även för de små bolagen.

Mer pension och mer ledig tid var önskvärt från montörerna.

Berg Tingslags Elektriska årsmöte

 

Möte med ledandemontör Jimmy Andersson

Jimmy Andersson, ledandemontör hos Anderssons elektriska i Mjölby, installerar el vid ett kommunalt bostadsprojekt på orten tillsammans med en lärling. Han tyckte våra krav var bra.

Anderssons elektriska i Mjölby

 

Avtalsinfo om Kraftverksavtalet

Petter Johansson och Tomas Gustafsson var ute och pratade avtalskrav på Kraftverksavtalet. Vi träffade medlemmar på Abeka och Relacom där stora frågor var bättre arbetsmiljö och upphandlingar angående underentreprenörer. Arbetstider blev en het fråga där det har blivit mer övertid/restider för våra medlemmar.

Medlemmar på Abeka och Relacom

 

Avtalsinformation på Bravida i Åre

Vad gäller, vad gäller inte i Installationsavtalet och vad kan man komma överens om utan att inte dumpa kollektiavtalet?

Nya möjligheter till arbetstidsförläggning är inte önskvärt hos dessa montörer heller.

Bravida i Åre

 

Medlemsmöte på Karlshamnsverken i Karlshamn

Ulf Carlsson, avtalsansvarig för Kraftverksavtalet, informerade om avtalsrörelsen för medlemmar från dels Uni Per (Sydkraft) och One Nordic. Han gick igenom både våra och EFA:s avtalskrav.

Efteråt blev det bra diskussioner om riskerna med UE-kedjor och konsekvenser av EFA:s förslag. Även värdet av tretimmars regeln vid beredskap och 54 km regeln vid restid diskuterades.

Karlshamnsverken i Karlshamn

 

Uppdaterad: