Vi presenterar: David Aura, Verksamhetsledare i VK 21
Nu är det dags att lära känna David Aura som är verksamhetsledare i Vk 21 (områden Gävleborgs län och Dalarnas län).
Vem är du?
Jag heter David Aura, är 27 år gammal och bor i Villa i en liten bruksort i södra Dalarna. Har varit anställd som Elektriker sedan jag lämnade Elprogrammet 2011 på ett litet lokalt företag som idag har blivit uppköpt av storkoncernen Bravida.
När gick du med i förbundet?
Jag gick med i Elektrikerförbundet efter en kort tid på min arbetsplats. Inte för att det var någon som frågade om jag ville eller visste vad förbundet stod för, utan för att jag tyckte det kändes rätt och tryggt att vara medlem i facket.
Vad är det roligaste med att vara Verksamhetsledare?
Det är både ris och ros att vara VK-ledare. Det bästa är de goda stunderna ute på arbetsplatsbesök när man värvar en medlem, när man hjälpt en medlem komma ur en svår situation eller när man får vara med på klubbmöten och se demokratin arbeta i gräsrötterna. I andra situationer kan uppdraget vara mer utmanande. Såsom när orättvisor på arbetsplatser uppenbarar sig eller när medlemmarna känner sig besvikna.
Vad tycker du är de viktigaste frågorna för förbundet att arbeta med?
Det finns många viktiga frågor vi lär ta oss an framledes som förbund. För att nämna några gäller det att genom samarbetet 6F hitta nya vägar för lönebildningen, för att våra medlemmar ska få ut en större del av sitt producerade värde i lön, pension och kollektiva försäkringar. Sedan gäller det såklart att genom att genom politiken ta tag i problemet med långa entreprenörskedjor och den avreglerade elmarknaden som våra medlemmar får betala priset för genom försämrad arbetsmiljö och ytterst i vissa fall med sina liv. Utöver det behöver vi fortsatt följa upp Förbundsmötets beslut gällande exempel; målet med ökad Ackordsvolym om 20%, mål med studier och mål med medlemsutveckling.
Hur kan vi bli fler medlemmar?
Jag tror att de allra flesta kan tänka sig att vara med i ett förbund de själva känner att de kan påverka i stort och i litet. Vi måste vara tydligare att Elektrikerförbundet är den enda plattformen för arbetstagare i branschen där man kan vara med och forma arbetslivet. Att man kan vara med både passivt med sitt medlemskap, eller mer aktivt med sitt medlemskap. Vi i Verksamhetskrets 21 har sedan en tid tillbaka börjat organisera oss för fler arbetsplatsbesök, ökad ackordsvolym och en utökad bevakning av våra medlemmars arbetsmiljö. Vi ser också fram emot ett mer aktivt arbete med våra klubbar och en väl utarbetad studieplan.