Träff med fackligt förtroendevalda i Jönköping

Träff med fackligt förtroendevalda i Jönköping

Fotograf: Arne Forsberg

Träff med fackligt förtroendevalda i Jönköping

Årets första träff för fackligt förtroendevalda inom verksamhetskrets 26 genomfördes i Jönköping. Det var 15 personer som deltog, vilket är bra, men vi saknade deltagare från flera av de större företagen i trakten. Detta är något vi får jobba på till höstens träff.

Publicerad:

Dessa träffar sker under våren och hösten på flera orter i Småland. Att ha regelbundna träffar gör att man lär känna varandra och kan delge varandra olika erfarenheter när det gäller förändringar i kollektivavtalet, som nu speciellt de nya resereglerna som vi och arbetsgivaren tolkar på olika sätt.

Det blev en hel del diskussioner kring att vi har gått med på att bjuda på den första halvtimmen på morgonen och kvällen vid användning av företagsbil. Problemet är att våra arbetsgivare har tolkat den uppgörelsen på ett för dem förmånligt vis, vilket inte stämmer med vår uppfattning.

Arbetsmiljön diskuterades också och man anser att den har blivit sämre under de senaste åren och att det är viktigt att vi arbetar mer aktivt för att motverka detta.

Det positiva är att lönerna har ökat mer än vad avtalet gav och att många nu ligger på omkring 34 000-35 000 kr i månadslön.

Arne Forsberg

Uppdaterad: